Tekla och Elins Europaresa/Italien, dag 2.

Dag två:

Idag kändes det som att Elin aldrig skulle vakna. Så jag väckte henne klockan 8 och det var hon inte så glad över. Men efter jag väckt henne så gick vi ner och åt frukost. Båda åt pannkakor med nutella, smör och sirap. Men nu sitter vi i bilen och denna gången kör Elin och jag skriver./Tekla

Vi har nyss kört in i Florens för att äta lunch, och vi har hittat ett ställe att äta på som heter Pizzeria Riva D’Arno och som ni kanske hör på namnet så har de pizza. Jag och Tekla delade på en salamipizza. Maten var rätt god men inte det bästa vi har ätit. Vi ses sen. /Elin

Vi åkte till Perugia och till ett hotell som heter Ilgo hotell där vi ska sova i natt. Förlåt för dålig uppdatering idag men vi har bara suttit i en bil hela dagen genom landet, det är inte så mycket att skriva om då, förutom att landet är väldigt vackert. /Elin

Nu har vi checkat in på hotell Ilgo, vi ska sova där en natt och vi fick ett rum med två enkelsängar som kostade bara 558 kronor per natt. Det var ganska litet men fint och räcker för oss i alla fall. Det ingår gratis frukost och internet, perfekt! /Tekla

Nu är klockan halv 6 på kvällen, och vi tänkte ta en promenad för att leta efter ett ställe att äta på. Vi går förbi en massa  restauranger men vi hittar inte någon som vi skulle vilja testa just nu. Vi bestämmer oss för att gå tillbaka till hotellet och äta där istället. /Elin

Vi har beställt mat och klockan är halv sju. Tekla beställde snitzel och pommes. Jag tar en macka med tomat, sallad, salami och gurka på. Vi sitter just nu och väntar på maten. Under tiden kommer en servitris fram och frågar vilken dricka vi vill ha. – Cola, svarar jag belåtet. – Pineapple juice! Säger Tekla efter. Servitrisen nickar och traskar bort mot baren. Nu är det bara att vänta. /Båda

Servitrisen kommer tillbaka och ger oss drickan. – Tack, säger jag och börjar dricka på direkten. Det var jätte gott. /Elin

Två minuter senare kommer Elins mat, men min har fortfarande inte kommit. Elin börjar äta direkt  och det läskar så mycket för jag är jättehungrig. /Tekla

Nu kommer min mat! Äntligen! Det smakar… Himmelskt! Tack! Tack! Nu ska min mage bli rund och fin, säger jag tacksamt och båda skrattar. /Tekla

Vi har ätit upp och vi sitter nu på rummet och skriver, Tekla sitter och surfar lite på sin Ipad. Rummet är helt vitt och sängarna står i två olika hörn. Det finns en soffa och en liten TV. Bredvid dörren står det en jättestor växt som jag aldrig sett förut. En liten tavla hänger på en av väggarna bredvid dörren in till badrummet. Badrummet har havsblått kakel med ett litet vitt badkar i ena hörnet, handfatet sitter rakt in i rummet och är helt kritvitt. Toaletten står precis innanför dörren och är i marmor. Det är jättefint. /Elin

– Ska vi gå ut en stund, internetet är lite trögt just nu? undrar Tekla och lägger ifrån sig ipaden. – Visst, men vi måste vara tillbaka klockan elva, dom låser dörrarna då, svarar jag. – Okej, svarar Tekla också. /Elin

Nu är vi ute på stan och shoppar lite i en klädaffär, Tekla behöver ju nya kläder. Allt här ser så indiskt ut så vi går vidare. Italien är så mycket varmare än Sverige så vi har bara shorts på oss. Vi går längre ner på gatan och hittar en annan butik, det ser lite finare ut där. – Det här är min stil! Säger Tekla och rusar in och plockar på sig kläder. Hon springer in i omklädningsrummet och jublar. /Elin

Jag kommer ut med en vit blus. På benen har jag en helt vanlig svart kort kjol. – Det var ju fint, säger Elin och nickar belåtet. – Detta räcker inte, svarar jag och går in i omklädningsrummet igen. Hon kastar ut kjolen och den vita blusen till Elin och jag säger: Hämta mer kläder! Jag måste testa mer! Elin går iväg och hämtar en magtröja med blommor på och ett par svarta shorts. Elin tar också en vanlig svart långarmad tröja till mig. /Tekla

Efter en stund kommer Tekla ut och visar upp sig inför mig. – Fin, eller hur? Säger hon glatt. – Ja, visst! svarar jag snabbt och tittar på klockan. Halv nio. Tekla går in i omklädningsrummet igen och byter om. – Det får räcka för idag! säger och  byter om. /Elin

Vi står nu i kassan och betalar. Jag är övertaggad, mina nya kläder är jättesköna. Jag ska ta på mig dom så fort jag kommer hem! Nu går vi. /Tekla

Klockan är sju minuter i nio och vi orkar inte vara ute mera. Vi går tillbaka till Ilgo hotell. Vi traskar in i entrén och in i hissen. På väg mot drömmarnas land. Om ni inte förstår menar jag: sova. /Elin

Nu sitter vi på rummet och pratar lite, vi drar ju till Rom imorgon. Vi bäddar och borstar tänderna. Tekla går  till sin säng och Elin hoppar in i duschen. – God natt! Skriker Elin och tar upp vår Ipad och surfar lite innan hon ska sova. – Internet funkar nu! ropar Elin igen. – Okej! ropar jag tillbaka. Nu ska jag duscha så vi ses imorgon alla våra följare! Hej då! /Tekla

En reaktion på “Tekla och Elins Europaresa/Italien, dag 2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *